Google+

PELERINAJE

PELERINAJE

Pelerinajul este o formă de procesiune religioasă care se prezintă sub forma unei deplasări a unui grup de credincioși pelerini, pe jos sau mai nou cu diferite mijloace de transport la un loc declarat sfânt. Acesta poate să fie o biserica, templu, moschee, munte, fantana, izvor, pestera etc. Pelerinajul se practică în toate religiile din lume, unele drumuri și locuri de pelerinaj devenind renumite.

În Romania, pelerinajul se desfășoară în fiecare an în luna octombrie la Iasi la moaștele sfintei Cuvioase Parascheva. Acesta este cel mai mare loc de pelerinaj din România și unul dintre cele mai importante din această parte a Europei. Un alt moment de pelerinaj este ziua de 15 august, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului. În Maramures, sărbătoarea religioasă este numită popular „Sfânta Mărie Mare”. Un important pelerinaj se desfășoară, zilnic, la Manastirea Prislop, din judetul Hunedoara, la mormântul părintelui Arsenie Boca. 

ISRAEL 03 - 13 MARTIE 2018 DE LA 355 EURO/PERSOANAPentru oferta personalizata va rugam sa ne contactati telefonic sau prin e-maill.